Plenoil gasolineras

És Espanya un dels països que consumeix més combustible?

En els darrers anys, el consum de combustible ha experimentat una tendència creixent, amb l’excepció de 2020, registrant un increment del 1,3% en les vendes globals, segons l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). No obstant això, Europa ha registrat un creixement encara més alt, corresponent a un 2,9%. Però, per què es produeix aquest augment? És Espanya un dels països que més consumeix combustible?

Aquest augment es reflecteix principalment en les principals economies mundials: Els Estats Units i la Xina.

La grandària d’ambdós països i les seves economies altament desenvolupades els fan liderar la llista amb l’ús de 19.140 barrils al dia i 14.295 barrils, respectivament.

 

És Espanya un dels països que més consumeix combustible?

A pesar de la grandària de les principals superpotències mundials, els països europeus no es queden enrere. Alemanya encapçala la llista amb 2.075 barrils al dia; seguida per França amb 1.420 barrils, el Regne Unit en tercer lloc amb 1.317 litres; Espanya es situa en quart lloc amb l’ús de 1.268 barrils i Itàlia registra un total de 1.222. A nivell mundial, el nostre país ocupa el 18è lloc i els quatre països concentren més del 55% de les vendes de la Unió Europea.

El retorn a la realitat després de la COVID-19, l’augment de cotxes en els últims anys i la dependència del petroli són les tres principals raons per les quals el petroli continua sent un bé necessari per a bona part del món.

 

Estacions de Servei a Europa

Actualment, Europa compta amb un dels parcs automobilístics més grans del món amb més de 338,09 milions de vehicles, segons les darreres dades publicades el 2021 per l’Associació Europea de Fabricants d’Automòbils (ACEA): Concretament, a Espanya hi ha 33,3 milions de vehicles, la majoria dels quals funcionen amb gasolina i dièsel. Aquest gran parc automobilístic encara depèn directament dels combustibles fòssils, per la qual cosa el sector de les gasolineres ha crescut en els darrers anys a causa de les necessitats de repostatge.

Itàlia encapçala aquesta llista a Europa amb un total de 21.700 unitats de subministrament, seguida per Alemanya, Turquia i Espanya en quart lloc. A finals de 2021 es registrava un total de 11.236 estacions de servei en el territori espanyol, segons dades de la Memòria Anual de l’Associació d’Operadors Petrolífers (AOP).