Plenoil gasolineras

Plenoil triplica la venda anual de combustible en només dos anys i assolix una facturació de més de 1.100 milions d’euros en 2023.

Plenoil triplica la venta anual de combustible en sólo dos años y alcanza una facturación de más de 1.100 millones de euros en 2023
  • La xarxa de gasolineres automàtiques es consolida com a líder al seu sector en assolir els 970 milions de litres venuts l’any passat, la qual cosa representa un 40% més que el 2022.
  • La companyia ha ampliat la seva xarxa de gasolineres amb 68 noves obertures l’últim any, sumant un total de 224 en tot el territori nacional, incloent les Illes Balears i les Canàries.
  • L’entrada recent de Tensile Capital Management i Portobello Capital en el seu accionariat accelerarà el seu creixement per a arribar a tenir 500 gasolineres operatives el 2027.

Madrid, 14 de febrer de 2024. Plenoil es consolida com l’empresa líder en el sector de les estacions de servei automàtiques en triplicar tant la seva venda anual de litres com la seva facturació en només dos anys. Així, l’empresa ha passat dels 325 milions d’euros el 2021 a una facturació anual de més de 1.100 milions d’euros (sense IVA) el 2023. A més, en l’últim exercici, Plenoil va vendre més de 970 milions de litres, la qual cosa representa un 40% més de combustible que l’any anterior.

L’empresa, fundada el 2013, es reafirma així com a líder del sector low cost a Espanya. El 2023 va registrar més de 40 milions de repostatges, assolint en els darrers mesos una venda de més de 130.000 repostatges al dia.

Amb més de 600 empleats en plantilla, Plenoil també s’estableix com a empresa líder en termes de facturació, superant significativament les dades del 2021 (325) i del 2022 (970), la qual cosa es tradueix en l’obtenció d’un benefici rècord en l’últim exercici.

A més, la xarxa d’estacions de Plenoil segueix ampliant-se a un ritme cada vegada major. In 2023, la companyia va obrir 68 noves estacions, concentrant gairebé la meitat de les noves gasolineres a Espanya en l’últim any, la qual cosa es tradueix en una nova gasolinera Plenoil gairebé cada cinc dies. D’aquesta manera, la companyia ha aconseguit ser l’empresa de distribució que més obertures de nova construcció ha realitzat a Espanya en un sol any.

Gràcies a aquest creixement, Plenoil ha ampliat la seva xarxa fins a arribar a les 224 gasolineres a Espanya, consolidant-se com l’empresa del sector low cost amb major presència autonòmica en el territori nacional, inclosos els arxipèlags de Balears i Canàries. Les comunitats amb un major nombre d’estacions automàtiques de Plenoil són Andalusia, amb 55 estacions; la Comunitat Valenciana, amb 54; i la Comunitat de Madrid, amb 35 estacions operatives.

En els pròxims dotze mesos, l’empresa pretén arribar a tenir 300 gasolineres, començar a operar a Portugal i impulsar el desplegament de carregadors de vehicles elèctrics (VE) en més del 75% de la seva xarxa d’estacions. Així, Plenoil s’ha proposat arribar als 500 punts de venda operatius al finalitzar l’any 2027.

En paraules de José Rodríguez de Arellano, CEO de Plenoil, “els resultats del 2023 evidencien el nostre sòlid creixement i reforcen encara més el nostre lideratge en el sector de les gasolineres automàtiques. A més, l’entrada de Tensile Capital Management i Portobello Capital en la nostra companyia permetrà accelerar la nostra expansió a Espanya i Portugal, arribant a més clients per oferir-los sempre el millor producte al preu més baix”.

Des de l’obertura de la seva primera estació de servei el 2015, Plenoil ha ofert repostatges d’alta qualitat al preu més baix del mercat. Les estacions de servei funcionen amb un sistema ràpid i còmode de pagament automàtic (pagament amb targeta o bitllet al surtidor) i compleixen plenament amb la normativa ambiental – més del 80% de la xarxa funciona actualment amb panells solars fotovoltaics – i de seguretat.

La seva xarxa de gasolineres automàtiques s’abasteix dels principals operadors petrolífers del país, la qual cosa garanteix la màxima qualitat del producte que ofereixen als consumidors. Totes les seves estacions de servei compten, a més, amb un mecanisme de repostatge accessible i senzill, així com atenció a peu de pista en horari diürn i sistemes de vigilància 24 hores que vetllen per la protecció de tots els clients. Les instal·lacions estan totalment automatitzades i apliquen les tecnologies més avançades per garantir als clients la màxima seguretat i comoditat en els repostatges. A més, totes les seves estacions disposen de màquines d’inflat de pneumàtics gratuïtes i 38 d’elles també tenen lavabos.

Sobre Plenoil

Plenoil es líder en el sector de les estacions de servei de nova generació. Amb l’obertura el 2015 de la seva primera estació de servei, l’empresa neix amb l’objectiu de fer que l’ompliment de combustible sigui segur, còmode, automatitzat, de qualitat i amb el millor preu. Per fer-ho possible, posa a disposició dels seus clients estacions de servei automatitzades que ofereixen carburants de la màxima qualitat i que compleixen amb la normativa mediambiental vigent.

Més informació: plenoil.es