Plenoil gasolineras

5 consells per estalviar combustible conduint

Estalviar combustible en conduir és una contradicció total, però sí que és possible evitar despeses innecessàries amb la manera de conduir.” Entre el 30 i el 50% de la despesa de combustible depèn de la manera de conduir del propietari“, segons afirma la Direcció General de Trànsit (DGT). Presta atenció perquè et portem 5 consells per estalviar combustible conduint.

Utilitzar marxes llargues

És recomanable, sempre que sigui possible, utilitzar marxes llargues perquè el motor estigui més deslliurat i consuma el mínim. D’aquesta manera, abans d’arribar als 50 quilòmetres/hora s’hauria d’introduir la quarta o la cinquena marxa. A més, segons la DGT, en retencions és recomanable aturar el motor per evitar una despesa innecessària i conduir amb una “velocitat moderada i constant” per no haver de frenar d’una manera urgent i consumir més combustible.

Velocitat constant

La millor conducció és la que es caracteritza per ser constant i “ sense altibajos“. Quan es realitza una parada, es recomana accelerar de “manera progressiva i canviar aprofitant el millor rendiment del motor”.Si es realitza una sortida brusca, el cotxe anirà més ràpid, però consumirà tres vegades més. Els cotxes d’avui dia no han de ser “utilitaris” per consumir menys, les tecnologies implantades als vehicles permeten un menor consum.

Aire condicionat

Posar en marxa l’aire condicionat comporta entre un 10 i un 20% més, per la qual cosa es recomana utilitzar-lo quan sigui necessari i sempre amb les finestres abaixades a la carretera.

Equipatge

Per transportar l’equipatge, és aconsellable utilitzar una caixa situada al sostre del vehicle. Si es col·loquen els paquets sense cap ordre al portaequipatges del cotxe, entorpirà l’aerodinàmica del cotxe i pot ser perillós per la resta de conductors.

Conduir en “plà”

Perquè un cotxe consumeixi menys, és necessari conduir en “plà”, ja que d’aquesta manera el cotxe evita un esforç que es traduiria en consum de combustible. D’altra banda, un cotxe consumirà menys quan es col·loca entre els 70 i els 90 quilòmetres/hora.