Plenoil gasolineras

Tensile Capital Management i Portobello Capital entren en el capital de Plenoil per accelerar el seu pla de creixement.

Plenoil alcanza las 190 estaciones con la apertura de 13 gasolineras en tan solo dos meses
  • Sota la nova propietat accionarial, Plenoil té com a objectiu accelerar el seu pla de creixement i assolir com a mínim 500 estacions el 2027.

  • La companyia líder en el sector de les estacions de servei low cost a Espanya compta amb una xarxa de 224 estacions de servei automàtiques a Espanya i començarà a operar a Portugal aquest any.

  • El ràpid creixement que el fundador i CEO, José Rodríguez de Arellano, ha impulsat fins ara, es veurà accelerat amb l’entrada de Tensile i Portobello.

Madrid, Espanya, 15 de gener de 2024. Tensile Capital Management i Portobello Capital han signat l’entrada al capital de Plenoil, adquirint una participació de control. Amb aquesta transacció, el Fundador i CEO, José Rodríguez de Arellano, continuarà en el seu càrrec actual, mantenint la seva participació accionarial i, al mateix temps, s’atorga liquiditat a quatre dels seus accionistes fundadors. Els nous accionistes donaran suport a l’acceleració de l’expansió de la xarxa d’estacions de servei a Espanya així com la seva arribada imminent al mercat portuguès, a més d’impulsar el desplegament de carregadors de vehicles elèctrics (VE) a tota la xarxa d’estacions.

Fundada per Rodríguez de Arellano, Plenoil és l’operador d’estacions de servei low cost automàtiques líder en facturació, litres venuts i repostatges de més ràpid creixement, concentrant gairebé la meitat de les noves obertures d’estacions de servei a Espanya en l’últim any. Des de l’obertura de la seva primera estació de servei el 2015, Plenoil ha ofert repostatges d’alta qualitat al preu més baix del mercat. Les estacions de servei funcionen amb un sistema còmode de pagament automàtic (pagament amb targeta o bitllet al dispensador) i compleixen plenament amb la normativa mediambiental i de seguretat.

En l’actualitat, Plenoil ofereix als seus clients més de 130.000 repostatges al dia a les seves 224 estacions de servei estratègicament situades al llarg de la península Ibèrica, Illes Balears i Canàries, entrant aquest any a Portugal. La companyia ha demostrat de manera consistent un exitós historial de creixement i compta amb una important cartera de localitzacions tancades per acometre els seus plans d’assolir com a mínim 500 punts de venda el 2027.

Plenoil ofereix una proposta de valor única als seus clients, oferint el millor preu possible de combustible i recàrrega elèctrica a través de la seva moderna xarxa d’estacions de servei totalment automatitzades que permeten una experiència ràpida i còmoda per al client. La companyia es troba en una posició única per a exercir un paper de lideratge en el suport a la transició energètica durant la pròxima dècada, ja que més del 80% de la xarxa funciona actualment amb panells solars fotovoltaics i s’espera que més del 75% de totes les estacions ofereixin recàrrega de vehicles elèctrics per a finals del 2024.

 

José Rodríguez de Arellano, fundador i conseller delegat de Plenoil, afirma: “Des de l’obertura de la primera estació de servei hem buscat respondre a la demanda dels consumidors, transformant el mercat de les estacions de servei, en proporcionar energia al millor preu possible, amb la major rapidesa, la més alta qualitat i la màxima eficiència mediambiental. Després de més de set anys d’exitosa trajectòria, i havent-nos posicionat com a líders del sector de les estacions de servei automàtiques, ens sentim molt orgullosos que inversors de la qualitat de Tensile i Portobello, liderats per Doug i Víctor, hagin decidit invertir conjuntament de nou al nostre país i, concretament en Plenoil. Això permetrà accelerar el nostre creixement a Espanya i Portugal, podent arribar a més clients amb el nostre producte, aplicant la darrera tecnologia i l’organització més eficient”.

Doug Dossey, Fundador i Soci Executiu de Tensile Capital Management, ha declarat: “Nos sentim molt afortunats de haver-nos associat amb un altre fundador d’èxit i respectat que ha portat Plenoil al nivell d’èxit actual com a empresa innovadora i disruptiva. En la següent fase busquem accelerar el creixement i guiar la següent etapa de desenvolupament organitzatiu. Aquesta és la nostra segona associació amb un fundador a Espanya, i estem encantats de fer-ho aquesta vegada amb Portobello, donada la seva presència local i la seva trajectòria de col·laboració igualment sòlida”.

“Estem molt il·lusionats de sumar forces amb Tensile per donar suport a la següent etapa de creixement a Plenoil, aportant la nostra experiència local per assolir l’ambiciós pla de negoci que tenim per endavant. També estem encantats d’associar-nos amb José i l’equip directiu, amb els quals hem construït una relació molt estreta i compartim la visió pels propers anys“, afirma Víctor Virós, Soci de Portobello Capital. Es espera que l’operació es tanqui en el primer semestre de 2024, subjecta als requeriments regulatoris habituals.

 

Impactes en mitjans de comunicació

Expansión

El Economista

El Confidencial

Europapress

La Razón

Cinco Días

El Español