Plenoil gasolineras

Plenoil consolida la seva forta expansió a Espanya i arriba a les 200 gasolineres.

La xarxa de gasolineres automàtiques va camí d’aconseguir el rècord anual d’apertures per a una empresa de distribució de combustible: a les 44 obertes fins ara el 2023, espera sumar altres 26 noves estacions d’aquí a final d’any. ● L’empresa ha obert deu noves estacions en els últims dos mesos i ja té presència en 14 comunitats autònomes, amb un major pes a Andalusia, la Comunitat Valenciana, la Comunitat de Madrid i Galícia. ● Del mateix mode, l’empresa segueix treballant en la instal·lació de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics a les seves estacions, tenint més de 150 projectes en tràmit en aquest moment. ● Recentment incorporada a CEOE, Plenoil espera començar la seva primera obra a Portugal en els propers mesos. Madrid, 11 d’octubre de 2023. Plenoil, empresa líder en el sector de les estacions de servei automàtiques, continua la seva forta expansió a Espanya i acaba d’aconseguir les 200 gasolineres operatives. L’empresa espanyola aconsegueix aquest hito després d’obrir deu noves estacions de servei en els últims dos mesos, concretament, quatre a la Comunitat Valenciana, dues a les Illes Canàries, dues a Castella-la Manxa i dues a Andalusia. Amb aquestes xifres, Plenoil va camí d’aconseguir el rècord anual d’apertures per a una empresa de distribució de combustible.

En el que va d’any, l’empresa ha obert 44 nous punts i espera sumar altres 26 noves estacions a final d’any, pel que les previsions són arribar a les 70 noves estacions de servei el 2023. D’aquesta manera, Plenoil comptaria amb un total de 226 establiments arreu del país. L’estació número 200 es troba al municipi de Vinaròs, a Castelló, i ja està oberta al públic amb servei 24 hores. Disposa de distribuïdors automàtics, sistemes de vigilància i seguretat de darrera generació i empleats a peu de pista en horari diürn per atendre els clients. D’altra banda, la d’en Madridejos (Toledo) ha estat la penúltima obertura i comporta tres novetats: és la primera estació Plenoil adaptada per a camions, la primera ubicada en autopista -la A4- i la primera a comptar amb subministrament AdBlue, un additiu per ajudar a reduir les emissions contaminants dels vehicles dièsel. José Rodríguez de Arellano, CEO de Plenoil, assenyala que “aquesta obertura número 200 suposa un hito molt important per a nosaltres. El fort creixement de l’empresa respon a la demanda recurrent dels conductors espanyols per adquirir combustible al millor preu possible. Per això, des de Plenoil seguim explorant altres ubicacions per seguir apropant-nos al ciutadà i oferir-los un producte essencial per a la mobilitat actual”. Amb aquestes noves obertures, Plenoil ja té presència en catorze comunitats autònomes. La regió amb més presència és Andalusia, amb 50 gasolineres, seguida de la Comunitat Valenciana (47), la Comunitat de Madrid (34) i Galícia (20). A més, la previsió de l’empresa és sumar 26 gasolineres més d’aquí a final d’any, per a tancar-lo amb 226. D’aquesta manera, en total s’hauran obert 70 gasolineres només el 2023. D’aconseguir aquest hito, Plenoil es convertiria en l’empresa de distribució que més obertures de nova construcció ha aconseguit realitzar a Espanya en un sol any. Amb més de 600 empleats en plantilla, aquest any Plenoil preveu facturar entorn de 1.200 milions d’euros (sense IVA) i estima arribar als 1.000 milions de litres venuts. A més, espera arribar a les 300 gasolineres operatives el 2024, mantenint sempre els preus més competitius del mercat i continuant com a líder de la xarxa de gasolineres automàtiques a Espanya. “La bona resposta dels conductors a les nostres gasolineres ha fet que al setembre ja assolíssim la xifra de vendes de tot 2022 i podem esperar tancar 2023 amb un fort creixement”, explica José Rodríguez de Arellano. Amb una mitjana de 120.000 repostatges al dia, al mes de juliol Plenoil va anunciar la seva expansió a altres països, com Portugal, on ja compta amb més de 20 projectes presentats.

Avanços en transició energètica

Plenoil, recentment incorporat a CEOE, aposta fermament per l’optimització de recursos en totes les seves instal·lacions amb l’objectiu de reduir al màxim possible el seu impacte en el sector mentre transita cap a un model energètic cada vegada més respectuós amb el medi ambient. De fet, l’empresa és pionera en el seu sector en la instal·lació de plaques fotovoltaiques, ja operatives en el 82% de tota la seva xarxa, evitant l’emissió de més de 900 tones de CO2 a l’any. A més, el 100% de l’energia que consumeix és considerada verda, al ser produïda amb fonts renovables. D’altra banda, l’empresa segueix treballant en la instal·lació de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics a les seves estacions, tenint més de 150 projectes en tràmit, alguns dels quals ja estan instal·lats i plenament operatius. La xarxa de gasolineres automàtiques s’abasteix dels principals operadors petrolífers del país, la qual cosa garanteix la màxima qualitat del producte que ofereixen als consumidors. Totes les seves estacions de servei, a més, compten amb un mecanisme de repostatge accessible i senzill, així com atenció a peu de pista en horari diürn i sistemes de vigilància 24 hores que vetllen per la protecció de tots els clients. Les instal·lacions estan totalment automatitzades i apliquen les tecnologies més avançades per garantir als clients la màxima seguretat i comoditat en els repostatges. A més, totes les seves estacions disposen de màquines d’inflat de pneumàtics gratuïtes i 34 d’elles compten també amb rentadors Plenoil-Wash.