Plenoil gasolineras

Plenoil supera els 509 milions d’euros de facturació en el primer semestre de l’any i expandirà el seu negoci a Portugal.

Plenoil supera los 509 millones de euros de facturación en el primer semestre del año y expandirá su negocio a Portugal
  • La xarxa de gasolineres automàtiques ha signat 24 projectes aprovats al país luso per a l’obertura d’estacions de servei en regions com Lisboa, Oporto, Viseu, Guarda, Viana Do Castelo, Ovar o Braga
  • Després d’inaugurar 28 estacions de servei al primer semestre, l’empresa arriba a les 184 gasolineres i espera tancar el 2023 amb 221 a Espanya
  • L’empresa preveu finalitzar l’any amb una facturació de 1.200 milions d’euros

Madrid, 12 de juliol de 2023. Plenoil, empresa líder en el sector de les estacions de servei automàtiques, ha superat la seva previsió de vendes durant el primer semestre de 2023 en assolir una facturació de més de 509 milions d’euros (sense IVA), consolidant-se com a líder en el sector de les gasolineres automàtiques. L’empresa ha venut un total de 427 milions de litres (més de 17,5 milions d’operacions), la qual cosa suposa un increment de 125 milions de litres respecte als resultats obtinguts al primer semestre de 2022, quan havia assolit els 300 milions de litres venuts. Seguint aquesta tendència creixent, Plenoil preveu facturar al voltant de 1.200 milions d’euros el 2023 (sense IVA) i estima superar els 1.000 milions de litres venuts.

A més, la xarxa de gasolineres automàtiques expandirà el seu negoci a Portugal en els propers mesos. Així, el 2022 Plenoil va signar 14 projectes per a l’obertura d’estacions de servei al país veí, als quals s’afegeixen 9 més al primer semestre de 2023. A dia d’avui, són 24 els projectes aprovats per a Portugal, ubicats en regions com Lisboa, Oporto, Viseu, Guarda, Viana Do Castelo, Ovar o Braga. Pel que fa a la previsió d’obertures, per a finals de 2024 l’empresa espera comptar amb 6 gasolineres, ubicades concretament a A Guarda, Viana do Castelo, Pazos de Ferreira, Santa María de Afeira, Póvoa de Varzim i Braga.

“Des de la nostra creació, la nostra missió sempre ha estat la de facilitar l’energia que demanden els vehicles en cada moment a través d’un repostatge segur, de qualitat i sempre al millor preu. De mitjana, els portuguesos poden arribar a pagar la gasolina uns 20 cèntims per litre més cara que els espanyols. Nosaltres volem facilitar-los l’accés a l’energia que demanden, però a un preu més baix. Per això, estem segurs que Portugal ens acollirà molt bé i que serà una regió estratègica per al nostre creixement”, afirma José Rodríguez de Arellano, CEO de Plenoil.

Creciment sòlid a Espanya

Pel que fa a la seva presència en el territori espanyol, actualment Plenoil compta amb 184 estacions de servei operatives – després d’haver inaugurat 28 noves estacions de servei al primer semestre de l’any – i espera obrir 37 més, fins a arribar a les 221 operatives a final de 2023. Per al 2024, l’empresa espera arribar a les 300 operatives, mantenint sempre els preus més competitius del mercat i posicionant-se com a líder de la xarxa de gasolineres automàtiques pel nombre d’obertures efectuades des de 2021.

Com a resultat del pla d’expansió posat en marxa l’últim any, Plenoil ha inaugurat estacions de servei en regions com Andalusia, Castella-La Manxa, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Galícia, Madrid, Múrcia i País Basc. En aquest sentit, Andalusia ha estat la comunitat autònoma amb major nombre d’obertures, amb nou nous punts de subministrament de combustible.

Optimització de recursos

Plenoil aposta fermament per l’optimització de recursos en totes les seves instal·lacions amb l’objectiu de reduir al màxim possible el seu impacte en el sector mentre transita cap a un model energètic cada vegada més respectuós amb el medi ambient. De fet, l’empresa és pionera en el seu sector en la instal·lació de plaques fotovoltaiques en tota la seva xarxa, amb la finalitat de generar el 2023 un autoconsum del 36% i evitar l’emissió de més de 900 tones de CO2. A més, gràcies a un acord, la resta de l’energia que consum és produïda amb fonts 100% renovables. També està invertint més de 6 milions d’euros en la instal·lació de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics per a finals de 2023, mantenint la independència en la fixació del preu final de venda.

Recentment, Plenoil ha llançat Transició Possible, és un espai d’escolta i diàleg en el qual convida les administracions públiques, teixit empresarial i productiu i la ciutadania a participar amb l’objectiu d’identificar els hàndicaps que pugui tenir la transició energètica davant del plantejament actual i buscar de forma conjunta les solucions a aquests reptes perquè el procés de descarbonització sigui possible i no deixi ningú enrere. “La importància de progressar urgentment cap a energies netes és incuestionable, però encara hi ha interrogants respecte a la trajectòria i els terminis per reduir l’emissió global de carboni. La transició pot ser possible, però hem de superar, entre tots i sense deixar ningú enrere, els frens que actualment planteja, donant lloc a un procés d’escolta que vertebrin les necessitats de tots els actors”, explica José Rodríguez de Arellano.

La xarxa de gasolineres automàtiques s’abasteix dels principals operadors petrolífers del país, la qual cosa garanteix la màxima qualitat del producte que ofereixen als consumidors. Totes les seves estacions de servei, a més, compten amb un mecanisme d’ompliment accessible i senzill, així com atenció a peu de pista en horari diürn i sistemes de vigilància 24 hores que garanteixen la seguretat de tots els clients. Les instal·lacions estan totalment automatitzades i apliquen les tecnologies més avançades per garantir als clients la màxima comoditat en els proveïments.

 

Sobre Plenoil

Plenoil és líder en el sector de les estacions de servei de nova generació. Amb l’obertura el 2015 de la seva primera estació de servei, l’empresa neix amb l’objectiu de fer que l’ompliment de combustible sigui segur, còmode, automatitzat, de qualitat i amb el millor preu. Per fer-ho possible, posa a disposició dels seus clients estacions de servei automatitzades que ofereixen carburants de la màxima qualitat i que compleixen amb la normativa ambiental vigent.