Plenoil gasolineras

Plenoil serà la primera companyia del sector a Espanya en proveir el 100% de les seves gasolineres amb energia solar.

placas fotovoltaicas
  • La companyia serà la primera empresa del sector a instal·lar plaques fotovoltaiques en tota la seva xarxa de gasolineres.

  • Així, Plenoil produirà un total de 2.400 MWh a l’any, cobrint un 36% del seu consum i evitant l’emissió de més de 900 tones de CO2, el que correspondria a la plantació de més de 1.200 arbres per any.

  • A més, l’empresa està invertint de manera directa en la instal·lació de carregadors per a cotxes elèctrics en més de 120 estacions de servei per a finals de 2023, mantenint la independència en la seva fixació del preu de venda al consumidor final, ja que no dependrà d’altres proveïdors.

Plenoil, empresa líder del sector de les estacions de servei automàtiques, en la seva aposta per reduir l’impacte de la seva activitat mitjançant l’optimització de recursos, instal·larà plaques fotovoltaiques en més de 16.000 metres quadrats de les seves gasolineres amb l’objectiu que tota la seva xarxa funcioni amb energia solar el 2023. Aquest compromís, que es farà efectiu el proper 30 d’abril, converteix Plenoil en la primera companyia del sector a abastir el 100% de les seves estacions de servei amb energia renovable. Amb aquesta iniciativa, Plenoil produirà 2.400 MWh a l’any, cobrint el 36% del seu consum i evitant l’emissió de més de 900 tones de CO2, la qual cosa correspon a la plantació de més de 1.200 arbres.

A més, la instal·lació de plaques fotovoltaiques no només es contempla en les gasolineres ja operatives de l’empresa, sinó també en les noves obertures, quedant enmarcada en el pla de creixement posat en marxa per Plenoil. D’altra banda, la companyia ha arribat a un acord perquè la resta d’energia que se li subministri ho sigui a través d’energia produïda amb fonts renovables. Per tant, el 100% del seu consum serà mitjançant energia que no contribueix a augmentar la petjada de carboni. Aquesta pauta d’actuació respon als valors ètics de la companyia, que està treballant de manera molt intensa en el seu procés de disminució accelerada de l’emissió de carboni a l’atmosfera.

Càrregadors elèctrics en més de 120 gasolineres per a finals de 2023.

Com a consequència de l’entrada en vigor de la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica i el seu ferm compromís d’oferir l’energia que demandin els vehicles en cada moment al millor preu, Plenoil invertirà més de sis milions d’euros en els pròxims dos anys en la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica en més de 120 gasolineres. En aquest sentit, l’empresa garanteix que serà totalment independent a l’hora de fixar el preu del producte, ja que no dependrà d’altres proveïdors per facilitar aquest servei.

“Ens enorgulleix ser la primera companyia del sector a abastir el 100% de la nostra cartera amb energia renovable, aconseguint, com a mínim aquest any, un autoconsum del 36%. Des de Plenoil, ens esforcem continuament per satisfer tant les necessitats del mercat com de la societat, oferint de manera responsable l’energia demandada en cada moment al millor preu mentre avancem cap a un model energètic cada vegada més sostenible.” afirma José Rodríguez de Arellano, CEO de Plenoil.

 

Líder en el sector de les gasolineres automàtiques

Plenoil, reconeguda per l’OCU. com la cadena de gasolineres més econòmica amb major presència en tot el territori nacional, ha assolit una facturació de 970 milions d’euros durant l’exercici del 2022, la qual cosa suposa un total de més de 692 milions de litres de combustible venuts i més de 30 milions d’operacions registrades a tota la seva xarxa. La companyia estima superar els 1.000 milions de litres el 2023, el que suposarà, en el context dels preus actuals, una facturació de més de 1.200 milions d’euros (sense IVA). Totes les estacions de servei de Plenoil compten amb un mecanisme de repostatge intuïtiu i senzill, així com atenció al peu de pista i sistemes de vigilància 24 hores que garanteixen la seguretat de tots els consumidors. Les instal·lacions estan totalment automatitzades i apliquen les tecnologies més avançades per garantir als clients la màxima comoditat en els proveïments. Les gasolineres de la companyia es concentren principalment a la Comunitat de Madrid, Andalusia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Galícia, Astúries, Cantàbria, Navarra, Catalunya, Extremadura, Illes Canàries, País Basc i la Regió de Múrcia.

 

Sobre Plenoil

Plenoil és líder en el sector de les estacions de servei de nova generació. Amb l’obertura el 2015 de la seva primera estació de servei, l’empresa neix amb l’objectiu de fer que l’ompliment de combustible sigui segur, còmode, automatitzat, de qualitat i amb el millor preu. Per fer-ho possible, posa a disposició dels seus clients estacions de servei automatitzades que ofereixen carburants de la màxima qualitat i que compleixen amb la normativa mediambiental vigent.