Plenoil gasolineras

El mite de la benzina low-cost: quina és la diferència entre carburants?

  • La variació i l’encariment de preus del combustible el 2022 va fer que molts es qüestionessin el lloc on proveir.

Des de l’arribada de les benzineres automàtiques a Espanya la majoria dels ciutadans les han relacionat amb la baixa qualitat. Aquest mite està lligat directament al seu baix preu, de manera que el 37,92% dels espanyols creuen que aquest combustible és de pitjor qualitat, segons l’estudi d’hàbits de consum de combustible realitzat per IO investigació . Però, quina és en realitat la diferència entre carburants? Experts en enginyeria química han recalcat durant aquest darrer any que els combustibles mantenen la mateixa qualitat ja que tots els carburants provenen d’ Exolum , companyia Logística d’Hidrocarburs, empresa que comercialitza els carburants a Espanya.

Contenen bàsicament els mateixos compostos i en les mateixes proporcions. Tot surt molt molt igual”, va destacar un enginyer químic al Programa d’Ana Rosa . Va afegir, a més, que la diferència es troba als additius de cada benzinera. En el cas de les unitats de servei Plenoil, aquests additius vénen recomanats per experts i milloren la ignició, mantenen nets els injectors i facilita l’arrencada en fred . Tal com recalca el CEO de Plenoil , José Rodríguez d’Arellano, és impossible demostrar que uns additius siguin millors que altres.

Auge del preu el 2022

La variació i encariment de preus del combustible el passat 2022 va fer que molts es qüestionessin el lloc on proveir per fer front a les conseqüències de la guerra d’Ucraïna . Les cotitzacions internacionals van desencadenar rècords durant tot l?any que van minvar l?economia de molts espanyols i que limitava així la llibertat de moviment. En els darrers vint anys el preu dels carburants ha patit molts alts i baixos determinats per la pandèmia o la guerra d’Ucraïna fins a assolir un preu rècord la setmana 26 de l’any passat.

Davant d’això, les benzineres automàtiques, com Plenoil, s’han imposat per oferir als ciutadans carburant al millor preu sense perdre la qualitat i assegurar així que es garanteix la llibertat de moviment. L’eliminació de costos innecessaris permet que Plenoil pugui oferir els millors preus del mercat.