Plenoil gasolineras

Com Plenoil esborra la seva empremta de carboni?

¿Cómo Plenoil borra su huella de carbono?

La mobilitat resulta essencial per al correcte funcionament tant de la societat com del teixit productiu espanyol, però quin és el paper de les empreses en aquesta transició cap a un model més sostenible? ¿com Plenoil esborra la seva empremta de carboni?

Des de Plenoil, com a actor necessari per a la transició energètica, s’ha posat en marxa el projecte Transició Posible. Juntament amb un grup d’experts, es busca analitzar els obstacles que actualment impedeixen avançar cap a aquesta transició energètica i plantejar solucions per fer un canvi possible cap a la total descarbonització.

Així, s’ha posat en marxa un procés d’escolta a tots els actors que participen en la transició energètica per entendre les possibles dificultats que s’estan trobant en el camí cap a la descarbonització i buscar solucions conjuntes. Per a aquestes últimes, el projecte compta amb la sociòloga i experta en transició ecològica Cristina Monge, qui està liderant un informe independent que es presentarà a finals de l’any 2023 per posar sobre la taula aquests desafiaments actuals i les possibles solucions als mateixos.

El procés d’escolta als grups involucrats serà gradual i obert a rebre les aportacions de qualsevol persona, institució o organització que pensi que pot sumar a aquesta reflexió. Com a primer pas, s’ha realitzat l’Estudi sobre la transició energètica dirigit a població general. Pots descarregar les principals conclusions de l’enquesta a continuació.

Accions concretes

La capacitat facilitadora de Plenoil es resumeix en cinc punts:

  • Accessibilitat gràcies al seu model de negoci per oferir el millor preu.
  • Previsibilitat que assegura el seu subministrament i cost.
  • Acompanyament en la transformació del sector.
  • Transició energètica adaptant el seu servei i incorporant noves energies.
  • Vertebrador social i territorial que és indispensable a curt i mitjà termini.

D’altra banda, ja ha dut a terme diverses accions que ajuden a mitigar el canvi climàtic. Són pioners en la instal·lació de plaques fotovoltaiques a tota la seva xarxa d’estacions de servei amb l’objectiu de generar el 2023 un autoconsum del 36% i evitar l’emissió de més de 900 tones de CO2.

A més, gràcies a un acord, la resta de l’energia consumida és produïda amb fonts 100% renovables i s’han invertit 8 milions d’euros en la instal·lació de punts de recàrrega alhora que mantenen la independència en la fixació del preu final de venda.