La mobilitat resulta essencial per al correcte funcionament tant de la societat com del teixit productiu espanyol, però quin és el paper de les empreses en aquesta transició cap a un model més sostenible? ¿com Plenoil esborra la seva empremta de carboni?
Des de Plenoil, com a actor necessari per a la transició energètica, s’ha posat en marxa el projecte Transició Posible. Juntament amb un grup d’experts, es busca analitzar els obstacles que actualment impedeixen avançar cap a aquesta transició energètica i plantejar solucions per fer un canvi possible cap a la total descarbonització.
Així, s’ha posat en marxa un procés d’escolta a tots els actors que participen en la transició energètica per entendre les possibles dificultats que s’estan trobant en el camí cap a la descarbonització i buscar solucions conjuntes. Per a aquestes últimes, el projecte compta amb la sociòloga i experta en transició ecològica Cristina Monge, qui està liderant un informe independent que es presentarà a finals de l’any 2023 per posar sobre la taula aquests desafiaments actuals i les possibles solucions als mateixos.
El procés d’escolta als grups involucrats serà gradual i obert a rebre les aportacions de qualsevol persona, institució o organització que pensi que pot sumar a aquesta reflexió. Com a primer pas, s’ha realitzat l’Estudi sobre la transició energètica dirigit a població general. Pots descarregar les principals conclusions de l’enquesta a continuació.
Accions concretes
La capacitat facilitadora de Plenoil es resumeix en cinc punts:
- Accessibilitat gràcies al seu model de negoci per oferir el millor preu.
- Previsibilitat que assegura el seu subministrament i cost.
- Acompanyament en la transformació del sector.
- Transició energètica adaptant el seu servei i incorporant noves energies.
- Vertebrador social i territorial que és indispensable a curt i mitjà termini.
D’altra banda, ja ha dut a terme diverses accions que ajuden a mitigar el canvi climàtic. Són pioners en la instal·lació de plaques fotovoltaiques a tota la seva xarxa d’estacions de servei amb l’objectiu de generar el 2023 un autoconsum del 36% i evitar l’emissió de més de 900 tones de CO2.
A més, gràcies a un acord, la resta de l’energia consumida és produïda amb fonts 100% renovables i s’han invertit 8 milions d’euros en la instal·lació de punts de recàrrega alhora que mantenen la independència en la fixació del preu final de venda.