Plenoil gasolineras

5 punts a revisar al teu cotxe després de les vacances

5 puntos a revisar en tu coche tras las vacaciones

Els viatges d’estiu, els quilòmetres a la platja o les escapades de cap de setmana fan que l’estiu sigui una de les temporades en què el cotxe s’utilitza més. Això desencadena l’ús dels pneumàtics, líquids i fins i tot dels frens. Per això, és important realitzar una revisió del cotxe després de les vacances i tenir-lo a punt per al retorn a la rutina. A continuació, des de Plenoil recalquem 5 punts a revisar al teu cotxe després de les vacances, recomanats per la Direcció General de Tràfic (DGT).

Neumàtics

Les altes temperatures de l’estiu poden comportar un desgast i deteriorament dels pneumàtics. És recomanable comptar amb 2 mil·límetres als solcs principals, tot i que el mínim legal es troba en 1,6 mil·límetres. A més, la pressió de l’aire dels pneumàtics és convenient tenir-la a punt juntament amb la revisió de desperfectes, ja que el vehicle perd prestacions a partir dels 3 mil·límetres de profunditat.

Neteja parabrises

La neteja de les gomes del parabrises és fonamental per al seu correcte funcionament de cara al retorn de les pluges de tardor. Tenir una bona visibilitat és primordial per a que la seguretat durant la circulació sigui òptima. Tenir líquid netejador en el dipòsit també pot servir d’ajuda perquè el neteja parabrises faci la seva funció.

Frens

Els llargs desplaçaments comporten un desgast de frens que pot ser perillós pel conductor.

“Davant de qualsevol símptoma en circular – sorolls en frenar, frenades que s’allarguen o desviacions en la trajectòria del vehicle, un recorregut del pedal de fre massa llarg o un tacte massa dur o tou en aquest pedal -, demanem en el seu taller una revisió completa del sistema de frenatge“, assenyalen des de la DGT.

Refrigeració

Revisar el nivell de l’oli i el de refrigeració és molt important per evitar la ruptura del motor que pot comportar una avaria major. Per comprovar el bon funcionament només has de comprovar si el ventilador del cotxe funciona mentre el motor està en marxa.

Nivell de líquids

Amb l’ús del vehicle el nivell de líquids pot descendir, pel que es recomana revisar l’estat i el nivell tant del líquid de frens, lubricant com el de l’aigua del neteja parabrises.